Az 1814-ben Chablisban létrehozott birtok ma már mindegyik Chablis kategóriában készít bort, amelyek közül a leghíresebb a Clos des Hospices Grand Cru, amely egy monopole (vagyis csak nekik van itt szőlőjük) a Les Clos Grand Cru területen belül. A Chablisban létező 7 Grand Cru területek közül ötben van ültetvényük. A családi birtokot ma vivő Louis kaliforniai tanulmányok után tért haza. Minden tevékenységét a természetközeliség vezérli, hogy a növény a legtöbbet ki tudja hozni magából. Nagyon fiatal sort tudtunk kóstolni, amelyek csak részben fedték fel a borvidék és a birtok kimagasló adottságait.
Petit Chablis - Freshness 2014
1987-ben fennsíkon, homokos talajra telepített ültetvény gyümölcséből 30000 palackot készítenek évente. Nagyon friss palackozás. Illatában citrus, alma és lime. Élénk, de nem túlzó savak. Tiszta illatok és ízek. Alacsony alkohol, közepesnél vékonyabb test. Korrekt, friss gyümölcsökre hangolt bor. 6 pont
Chablis - Finesse 2014
A 24 hektáros ültetvényrészről 120000 palackot készítenek évente. Illatában némi élesztősség kandikál ki az ősziabarack, körte, citrom és grapfruit mögül. Az ízben határozott savak, közepes test jellemzi. Sok ásvány, csonthéjas gyümölcs, lime. Közepes lecsengés. 6,5 pont
Chablis -1er cru Vaulignot - Minerality 2013
A 40 éves ültetvény 10 hektárjáról 48000 palackot készítenek. Teljes egészében tartályban készül a bor, finom seprőn tartással. Illatában vilmoskörte, őszibarack, alma, kréta, mentol, ananász. A korty arányos és feszes. Határozott, de integrálódott savak. Nagyon ásványos korty, közepes test, hosszú lecsengés. 7 pont
Chablis -1er cru Vaillons - Elegance 2013
20000 palack készül évente a 70 éves meszes márgán létesített ültetvényről. Fát még itt sem használnak. A borvidéki karakter aromái (mogyoró, vanília, grillázs) mellett kissé visszafogott az olyan gyümölcsök jelenléte, mint a körte, alma, őszibarack. Határozott savak, izgalmas korty, koncentrált anyag. Elegáns bor, feszes szerkezettel, hosszú lecsengéssel. 7,5 pont
Chablis Grand cru Les Clos - Complexity 2012
Összesen 6000 palackot készítenek évente. A tartályos erjedés és kicsiny lét után maximum 2 hónapig kishordóban pihen, finom sprőn. Elegáns, lenyűgöző illatában mogyoró, mandula, körte, mangó, maracuja, ananász és ásványosság. A korty elegáns, koncentrált, fineszes. Gazdag, erőteljes, sokrétű bor, végtelen lecsengéssel. 8 pont
A képet a weboldalukról vettem kölcsön.