Herdade do Esporao pincészet Portugáliából

2015. június 23.

img_2716.JPG

Az 1973-ban alapított birtok a Roquette család tulajdonában van és ma már az egyik legjelentősebb magáncég a portugál borpiacon. Az Alentejoban található birtok 450 ha szőlőt művel, de 80 hektáron olivát is termelnek. A palás, agyagos, helyenként gránitos talajú ültetvényeken 194 szőlőfajtát termesztenek. Igen, nem elírás, 194.

Az olaszok mellett a portugálok büszkélkedhetnek a legtöbb szőlőfajtával a világon. Ebből 37 fajta az, amely valós kereskedelmi mennyiséget ad a birtok számára. Természetesen nagyon környezettudatosan, ökológia szőlőtermesztést végeznek. Talán nem meglepő, hogy egy ekkora borászatnak igen sok bormárkája létezik a piacon.


Monte Velho: Tinto 2011
Aragonês, castelão és trincadeira alkotja a házasítást, amely tartályban erjedt, majd 6 hónapot töltött amerika tölgyben.  Intenzív és nagyon gyümölcsös illatában sok eper, málna, szeder, áfonya fedezhető fel. Selymes korty, köszönhetően az érett tanninoknak. Édes fűszerek és édes gyümölcsök uralják a kortyot. Nem túl bonyolult, de nagyon jó inni. 6,5 pont

Defesa Tinto 2011
Syrah és touriga nacional elegye. A házasítás 30%-a csak tartályabn volt, a maradék pedig francia hordóban töltött 6 hónapot. Lehengerlő illata buja és komplex, sok-sok gyümölcsöt és hordófűszert tartalmaz. Mindezek ízben is folytatódnak. Csoki, kakaó, vanília jelenik meg a hordónak köszönhetően. Koncentrált és gazdag, visszafogott savakkal, magas alkohollal. 7 pont

Alicante Bouschet Tinto 2009
12 hónapot töltött francia hordóban majd 12 hónapot pihent a palackban a piacra kerülés előtt. Nagyon intenzív, lehengerlő illat: meggy, csoki, kávé, karácsonyi süti fűszerei, kék virágok. Érett tannin, krémes szerkezet, tömény és koncentrált anyag. Likőrős alkoholérzet, túlérett gyümölcsök, alacsony sav jellemzi. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr397566358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása