Újabb merítés a Roux burgundiai boraiból

2015. június 27.

img_3419.JPG

A cég egyik Meursault 1er Cru borát már korábban kóstoltam és nagyon szerettem. Szerencsém volt, hogy a széles választékból további tételeket is megkóstolhattam. Íme a sor:


Chassagne-Montrachet 1er Cru „ Les Macherelles” 2013
Nagyon intenzív illatában a hordó édes fűszeres aromái uralkodnak: vajas pirítós, pörkölt magok, őszibarack. Kerek, krémes szerkezetű, gazdag, mégis légiesen könnyű bor. Elegáns bor, picit rövid lecsengéssel. 8 pont

Puligny-Montrachet „ Les Enseigneres” 2013
Erőteljes vanília, magok, pirítós, ásványok vezetik az illatot. Lendületes savú, krémes textúrájú, tömény, gazdag, komplex bor. Fehér húsú gyümölcsök, vajas pirítós, mogyoró krém, mandula, tűzkö fedezhető fel. Jó inni. 8 pont

Saint-Aubin „Champtirant” 2013
A kevésbé ismert village borának illatában körte, őszibarack, sárga alma, sárga szilva fedezhető fel. Koncentrált bor, lendületes savakkal, krémes állaggal. Érett gyümölcsök, ásványok, szezámmag, őszibarack, pici vanília vezeti a kortyot. Szép bor. 7 pont

Saint-Aubin 1er Cru „Les Perrieres” 2013
Tiszta, intenzív illatú, piros bogyósokat felvonultató bor. A kortyot is gyümölcsök uralják. Enyhén tapadós tanninú, fiatal bor, nagy potenciállal. 6,5 pont

Gevrey-Chambertin Vielles Vignes 2013
Illatában inkább a cseresznye, meggybefőtt jelenik meg, kevésbe a friss gyümölcsök. Erőteljes, koncentrált, tömény bor, amely még nagyon fiatal, amit a kissé tapadós tanninok is jeleznek. Krémes szerkezet és lendületes savak jellemzik. Időt kér! 6,5 pont

Aloxe-Corton 1er Cru „Les Valoziéres” 2013
Intenzív konzerv eper, meggybefőtt, érett cseresznye az illatban. Élénk savú, markáns, férfias, kemény tanninú bor. Nagy potenciál, de most még az útja elején jár. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr257577408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása