Vörös pezsgő Ausztráliából

2015. július 06.

img_3517.JPG

Peterson House, Sparkling Shiraz 2006

Ausztráliában nagyon elterjedt a vörös pezsgő. Ennek egyik szép példányát kóstoltam nemrég. A Peterson House borászat Hunter-völgyben található, amely a legrégibb ausztrál borvidékek egyike. A semillon szőlőfajta mellett 100 évnél is idősebb shiraz tőkékkel is találkozhatunk.

A shiraz pezsgő bíborvörös árnyalatú, amely pici narancsos szélbe fut. Visszafogott habzás. Egy hordós érlelésű shiraz illatvilága egészül ki, nagyon diszkrét száraz kenyérhéjas és élesztős vonallal. A fajta fűszeressége és érett erdei bogyós jegyei, valamint a hordó vaníliás, fahéjas, pörkölt mogyorós jegyei uralkodnak. Pici füstösség és aszalt szilva is megjelenik. Közepes intenzitású habzás a szájban, érett, édes hatású tanninnal, közepes alkohollal és elégséges savakkal. Félszáraz körüli maradékcukor teszi egyensúlyossá a képet. Hosszú lecsengés. Kifejezetten jó inni, pedig nem európai száj szerint való. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr967605220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása