Tyrrell’s kabszav

2015. december 01.

20151129_080625.jpg

 

Tyrrell’s Cabernet sauvignon, Moore’s Creek, South Eastern Australia 2002

A pincészetről már többször is írtam korábban pl. itt.
Érdekes módon, egyre korosabb palackok kerülnek az asztalomra a Tyrrell pincétől. Ez a 13 éves cucc nem a pince csúcsmárkája, de meglepően jó formában van.

Közepesen intenzív és lassan nyíló illatában cserzett bőr, vargánya, aszalt szilva, fekete ribizli, fekete cseresznye, szegfűszeg, dohány, szantál, cédrus, mentol, levendula, toast és nedves föld.
Közepesnél nagyobb test, közepes alkoholérzet, 13 évesen is lendületes savak adják a korty vázát. Közepes lecsengés. Szeder, áfonya, fekete ribizli, aszalt szilva, mentol, vanília vezeti az aromákat. Közepes hossz. Elegáns bor, amely most, 13 évesen van a csúcson. Még mindig hangsúlyosak a gyümölcsök. Nem túl komplex, nem túl részlet gazdag, de szép bor. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr258127622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása