Chassagne-Montrachet 2012 - Doudet-Naudin

2015. december 29.

20151229_103203.jpg

Burgundia, Côte de Beaune részének egyik legelismertebb körzete a Montrachet. Öt grand cru viszi az itteni chardonnay borok jó hírét. A nevesebb testvér, Puligny-Montrachet két saját grand cruvel, a Chassagne-Montrachet egy sajáttal rendelkezik. Két grand crun pedig osztoznak.
A poharamba került tétel "csak" falu szintű bor, nem premier vagy grand cru területen termett a szőlő.

Olajos mozgású ital, amely vastagon megtapad a pohár falán. Elegáns az illat. Először a pörkölt magvak (mogyoró, mandula), vanília jelenik meg, majd érett őszibarack, körte, birs vonalban teljesedik ki.
A korty kedves, selymes, bársonyos és telt. Pont úgy gömbölyödik a szájban ahogy kell. Tömör, de nem nehézkes, mert a savak frissességet adnak. Az alkohol alig érződik, olyan szépen integrálódott. Az összképet egy kis tannintapadás rontja.  Ásványosság, vanília, szegfűbors, pörkölt magvak, kesudió, narancslekvár, őszibarack, körte kompót. A lecsengés közepesen hosszú. Még mindig fiatal, óriási érlelési potenciállal. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr398208606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása