St. Andrea Pince, Egri Bikavér 2009, Hangács dűlő

2015. december 31.

20151226_174000.jpg

17,5 hektárt birtokol a pincészet a Demjén községhez tartozó Hangács dűlőn. Rendkívüli változatos felszínű termőhely, de az uralkodó kitettsége déli. Erősen tufás altalajon vékony, agyagos termőréteget hordoz, borai izgalmasak, erősen rusztikus zamattal és feszes szerkezettel rendelkeznek, írja a weboldal.

2009-ben a kékfrankos, a cabernet franc, a merlot és a pinot  noir alkotta ezt a dűlős bikavért. Az alkotóelemek kádban, spontán módon erjedtek, majd 20 hónapig vegyes hordóban érlelődtek.

Kitöltve, gazdag, mély és sokrétű illat, sok fekete ribizlivel, fekete cseresznyével, áfonyával. A második szippantásra mentollal, gyógynövényekkel, kakaóbabbal, étcsokival szantállal és szivardobozzal egészül ki.  
Selymes tannin gurul végig a szájban, tüzes alkoholérzettel. Gazdag és tömör, de feszes szerkezetű bor, lekerekedett savakkal. Cigánymeggy, fekete cseresznye, fekete szeder, fekete ribizli, étcsoki, kakaó, kávé, vanília, bors vezetik az ízeket. Egy érdekes földes, picit gombára emlékeztető jegy uralja a lecsengést és teszi még komplexebbé a bort. Vakon, max 3-4 évesnek mondanám, olyan fiatalos és nagy fejlődési potenciállal rendelkezik. 7,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr648211886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása