Vendégjátékos: téli ale sörök Nagy-Britanniából

2016. január 05.

20151221_171314.jpg

A Wychwood Sörfőzde az angliai Oxfordshireben található és több mint 89 millió liter ale típusú sört főznek évente. Ezzel, ők a Brit Királyság legnagyobb organikus ale készítői. Közismertek arról, hogy a közeli Wychwood erdővel kapcsolatos mítoszok, legendák inspirálják a címkéket.

Hobgoblin, angol vörös ale sör
Chris Moss sörfőző mester receptje alapján készül a főzde legismertebb söre, amely mára Nagy-Britannia 5. legnagyobb mennyiségben értékesített ale söre. Az első brit sör, amelynek grafika volt a címkéjén.
Visszafogott habzás ital. Elegáns illatában gabona, komló, élesztő, szárított réti virágok, füge, aszalt datolya, mandula, dió, mazsola, szegfűszeg, vanília és fahéj.
Diszkrét CO2 érzet, miért is lenne több, hisz felső erjesztésű ale sörről beszélünk. Közepes test mellet az alkohol szépen melegít (5,2%), de nem túlzó. Az édes aromák uralják a sört, a komló kesernyéssége alig tud lépést tartani. Szegfűszeg, szegfűbors, fahéj, vanília, füge, pirított magvak, kávé, étcsoki, karamell, kakaóbab. Közepesnél hosszabb lecsengés. 6 pont

Black Wych, porter
Visszafogott habzással nyit ez a fekete színű sör. Illatában étcsoki, kakaóbab, mazsola, narancshéj, datolya, keksz, fahéj és vanília.
Krémes textúrájú, tömör, gazdag, egyensúlyos sör. Gazdag fűszeresség jellemzi: kakaóbab, étcsoki, mazsola, vanília, fahéj, szegfűszeg. Nem bántó alkohollal rendelkezik (5%). Igazi porter, amelynek lecsengésében a kesernye uralkodik. A masszív sörök kedvelőinek. 6 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr98227798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2016.01.05. 13:59:46

Könyörgöm ne írd mindig az ale után hogy sör. Olyan mind ha azt írnád, hogy vörös bor bor.
Ale pont ennyi
süti beállítások módosítása