Scubert Borászat - Új-Zéland

2016. március 23.

20160314_123929_1.jpg

Kai Schubert és Marion Deimling, mindketten a Geisenheim Egyetemen tanultak szőlészetet-borászatot, 1998-ban alapították a borászatot. A pinot noir ideális termőhelyének megtalálása volt a céljuk és küldetésük. Bejárták a világot keresztül kasul, majd Martinboroughban (Wairarapa Valley) bukkantak rá egy parlagra, amelyet két év alatt betelepítettek. A 14 hektár termésének 90%-át exportpiacokon értékesítik. A Wairarapa-völgy éghajlata az európai hűvösebb klímákhoz hasonló, egy extrával: hosszú, száraz ősz segíti a tökéletes érést. Az ősi folyók által kialakított hordalékos talaj tökéletes a pinot noirnak, a szeles időjárás pedig meggátolja a gombás fertőződést és alapja a környezettudatos, organikus szőlőtermesztést.

Sauvignon blanc 2015 Wairarapa
Részben egész fürtös préseléssel és héjon áztatással készült, különböző élesztőtörzseket használva.
Intenzív illatában körte, citrusok, ananász, és egyéb trópusiak jelennek meg, de diszkréten a „macskapisi” jelenség is feltűnik. Ízében is intenzív, egyensúlyos, de nem túlságosan mély és nem túl bonyolult bor. 5,5 pont

Pinot noir 2013  Marion’s Vineyard
A Marion's Vineyard nevű terület 12 hektáros birtokrész, hordalékos agyagtalaj, kavicsokkal borítva. 80%-ban kékszőlő terem itt, amelyek közül a pinot noir a legjelentősebb. A pinot 8 különböző klónnal képviselteti magát, köztük a legelismertebb Dijon klónnal. 18 hónapos francia hordós érlelés után került piacra.
Illatában édes fűszerek és édes gyümölcsök, de még a fa uralja az összképet.
A korty krémes, telt. Pici avar és gomba. Kicsit édeskés az utóíze, de a tanninok minősége és a hossz meggyőző. Populáris, könnyen érthető stílus. Inkább felszínes, mint mély. 6 pont

Pinot noir 2013 Block B
Köves, kavicsos felszínű termőhelyről származó bor, amely 1,5 évet töltött hordóban. Illatában az édes fűszerek mellett ásványok, avar, pici animalitás, sonka és füst is megjelenik.
Kerek, krémes, szép szerkezetű bor. Az érett piros bogyósok és az ásványok mellett a hordó még igen intenzív, mégis mélyebb ízek és hosszabb lecsengés jellemzi. Komolyabb hangvételű bor. 6,5 pont

Shiraz 2011
30 hónapot töltött francia hordóban.  
Fűszeres karakterrel nyit, amelyet sok gyümölcs egészít ki. Elegancia. Tetszi, hogy nem akar sok lenni, inkább elegáns. Vastag, tömör, de nem nehézkes. Teljesen kitölti a szájat, jók a savak és szépen integrálódott az alkohol is. Az édes fűszerek és édes gyümölcsök nagyon szerethetővé teszik. Kicsit édeskés az utóíze, de a tanninok minősége és a hossz rendben van. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr588512222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása