A rheinesseni bortengerből egy kiemelkedő pinot blanc

2016. április 27.

20160410_203313.jpg

Weingut Eckehart Gröhl, Weisser burgunder 2012 Rheinessen, Hölle

Az 1625-ben létrehozott pincészethez ma 20 hektár tartozik, amelyet jelenleg a család 12. generációja művel Németország legnagyobb borvidékén. A rheinesseni borvidék az utóbbi években kapott ismét lendületet. Egyre több termelő vált a minőség központúság irányába. Különösen izgalmas a Rajna folyóra néző domboldalak sovány talajáról palackba kerülő borokat kóstolni.  

A weisser burgunder (pinot blanc) inkább kiegészítő fajtának számít a rizling, sylvaner és a Müller-Thurgau mellett.
A poharamba került 4 éves bor illatában pörkölt magok, szezám, vajasság és csonthéjas gyümölcsök (citrusok és trópusi gyümölcsök sora) jelennek meg.
Szájban krémes textúra, határozott savak és tüzes alkohol. A kortyot is a gyümölcsök vezetik. Rontja az összképet, a lecsengésben megjelenő kesernyésség. Nagyon szép bor, magas szintű eleganciával és érlelési potenciállal. 7 pont

20160410_212515.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr818661170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása