Schloss Rheinhartshausen Riesling 2015 Kabinett feinherb, Rheingau

2016. június 03.

20160527_200211.jpg

A rheingaui Rheinhartshausen kastélyt már 1337-ben úgy emlegetik, mint egy különleges és kiváló rizlinget előállító birtok. Az évszázadok során a legjobb német rizlingek között tartották számon. Ma 15 különböző dűlőben művelik a szőlőt Erbach és Hattenheim települések között, közéjük tartozik a legendás Erbacher Marcobrunn Grand Cru terület is. A közel 100 hektáros birtok a legnagyobb magántulajdonban lévő birtok a borvidéken.

A birtok az 1880-as évek közepére a művészetek és a kultúra és különböző karitatív tevékenységek központjává vált. Ma a Kempinski szállodaláncba tagozódva egy luxusszállodának ad otthont az épület, három étteremmel és 6000 palackos muzeális borkészlettel.
A kastély borászatából egy „alap” rizling került a poharamba, a kastély pincéjében.
Elegáns és intenzív illatában fehér virágok, lédús fehér gyümölcsök, körte, birs, sárga alma, pici fanyar egres, pici pirított szezámmag fedezhető fel. Mögöttük az ásványosság egyértelműen jelzi a borvidék karakterét.
Nagyon penge, kemény savak, amiket érintésnyi cukorral tartanak kordában. Szükség is van erre, mert szerintem 8-9 g/l közötti savat biztosan tartalmaz. Egyensúlyos, elegáns bor, feszes szerkezetű bor, közepes testtel és alkohollal. A lecsengés emléke sokáig a szájban marad. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr308775066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása