Hernyák Pince, Etyeki Pinot noir 2012

2016. szeptember 15.

hernyak_1.jpg

Hernyák Lacit és fiát Tomit, nem kell bemutatni senkinek, aki kedveli a borokat, a párlatokat és Etyeket. Ma már 8 hektáron gazdálkodnak és mellette egy hangulatos étteremmel is várják a hozzájuk látogatókat. A szőlőik az Orbán (0,6ha), a Tóra (2,4ha), a Báthori (2ha) és a Sánci (3ha) dűlőkben zöldellnek. A „birtokközpont” az Öreg-hegyen található.

A pinot noir kiválóan érzi magát Etyeken. Ezt az állítást támasztja alá a poharamba került Hernyák Pinot is.
A fajtára jellemző visszafogott színvilág. Az illatát inkább mondanám diszkrétnek, mint intenzívnek. A poharat mozgatva viszont érdekes világ bontakozik ki: a hordó édes fűszerei vetélkednek az erdei és piros bogyós gyümölcsökkel. Gyógynövények, szamóca, málna és érintésnyi erdei gombásság üti fel a fejét.
A hordó-gyümölcs arány az ízképben is egyensúlyt mutat. Szegfűszeg, fahéj, szegfűbors egyensúlyozik a szamóca, meggy, szeder, fekete cseresznye csokorral. Közepes test, nem túlzó alkohol jellemzi és a savak is szépek, érettségük jónak mondható. A tanninok nem kapnak komoly szerepet, jól integrálódnak a szerkezetbe. Meggyőző egyensúllyal, igyekszik meghódítani a fogyasztót. Hosszú emlék. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr2311701425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása