Wassmann Pince, Villányi Kékfrankos, 2013

2016. október 06.

20160927_105437.jpg

A német házaspár Ralf Wassmann és Susann Hanauer 1998-ban települt A villányi borvidékre és Siklóson megvásárolták az első  1.000 m2-es parcellát, ahol chardonnay és olaszrizling terem, valamint még 1.000 m2-nyi kékoportót.
Ma 2 hektáros a birtok, ahol biodinamikus elvek szerint termesztik a szőlőt (cabernet franc, cabernet sauvignon, portugieser, kékfrankos, merlot, chardonnay, olaszrizling).

Bíbor színű ital, amelynek intenzív és határozott illatában a piros bogyósok uralkodnak, a szilva, szeder, kék virágok mellett.
A korty egyszerre buján hódító, ugyanakkor feszes szerkezetű. Határozott, de nem túlzó savakat szépen csiszolt tanninok ellensúlyozzák. Semmit sem hangsúlyoztak túl benne. Egyensúlyos és elegáns bor, hosszú vitális lecsengéssel. Mindenhol jelen van a szájban. Cseresznye, szilva, erdei gyümölcsök, faháj, pici bors és vanília. Bársonyos textúra, rétegzett ízkép, komoly anyag. Élmény kóstolni. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr7711765247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása