A Thummerer Pincét vélhetően senkinek nem kell bemutatni. Az 1984-ben indult vállalkozás Eger egyik úttörőjének tekinthető. Legendák keringenek azon időkről, amikor a család a pince melletti „barlanglakásban” élt, csak hogy minden bevételt a pince feljesztésébe fordítsanak vissza. Ma már 90 hektáron termesztenek szőlőt, amelynek a termését a noszvaji tfába vájt pincebirodalomban dolgoznak fel. Rendkívül széles a fajtaválaszték az egri Áfrika, Vidra, Mészhegy, Nagy-Eged, a noszvaji Tekenőhát, Kőkötő, Csókás a novaji Juszalagos, a szomolyai Nagyvölgy, Nagyvölgy-tető dűlőkben.
Az egri bikavér minden kategóriájában versenyeznek Thummerer Vilmosék. Vagyis a classicus, superior és a grand superior kategóriában is készítenek bikavért.
Elegáns, mély színű bor. Parfümös, intenzív illat sok-sok erdei gyümölccsel, hecsedlivel. Az édes fűszerek, mentol, kakaó, fahéj, étcsoki még gazdagabbá teszi a képet.
Tömör, jó szerkezetű, de az egri savak miatt nem nehézkes. Intenzív korty, érett, selymes tannin, érezhetően magas alkohol. Az egyensúly kissé az alkohol felé billen. A hordó fűszerek Komoly anyag, nagyon hosszú lecsengéssel. 7 pont