Thummerer Pince, Egri Bikavér Superior 2011

2016. december 14.

20161207_112751_1.jpg

A Thummerer Pincét vélhetően senkinek nem kell bemutatni. Az 1984-ben indult vállalkozás Eger egyik úttörőjének tekinthető. Legendák keringenek azon időkről, amikor a család a pince melletti „barlanglakásban” élt, csak hogy minden bevételt a pince feljesztésébe fordítsanak vissza. Ma már 90 hektáron termesztenek szőlőt, amelynek a termését a noszvaji tfába vájt pincebirodalomban dolgoznak fel. Rendkívül széles a fajtaválaszték az egri Áfrika, Vidra, Mészhegy, Nagy-Eged, a noszvaji Tekenőhát, Kőkötő, Csókás a novaji Juszalagos, a szomolyai Nagyvölgy, Nagyvölgy-tető dűlőkben.

Az egri bikavér minden kategóriájában versenyeznek Thummerer Vilmosék. Vagyis a classicus, superior és a grand superior kategóriában is készítenek bikavért.

Elegáns, mély színű bor. Parfümös, intenzív illat sok-sok erdei gyümölccsel, hecsedlivel. Az édes fűszerek, mentol, kakaó, fahéj, étcsoki még gazdagabbá teszi a képet.
Tömör, jó szerkezetű, de az egri savak miatt nem nehézkes. Intenzív korty, érett, selymes tannin, érezhetően magas alkohol. Az egyensúly kissé az alkohol felé billen. A hordó fűszerek Komoly anyag, nagyon hosszú lecsengéssel. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr6412038371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása