A Tokaji borvidék legdinamikusabban fejlődő és lángot vivő települése Mád. Itt mindig történik valami jó! A Szent Tamás Pince is hatalmas részt vállal az útkeresésből, útmutatásból. 2009-ben alapította Ipacs Géza, Kovács Károly és ifj. Szepsy István. A szakmai munkáért természetesen utóbbi úriember felel, aki 18. generációs borász.
A pincészet jelenleg 25 hektár saját területtel rendelkezik, tizenegy dűlőt faggatnak, olyanokat mint a Szent Tamás, Percze, Nyulászó, Kővágó, Betsek, Király, Dongó, Birsalmás, Teleki és Szilvás. Főleg Mádon találhatóak az ültetvények, de van területük Tarcalon, Rátkán és Tállyán is.
A birtok 80%-a furmint. Ennek a szőlőnek a borát kóstoltam a közelmúltban.
Minőségi illattárat vonultat fel: mangó, őszibarack, grapefruit, sárga alma, vilmoskörte, narancshéj, édes fűszerek és pirított szezám mag.
Közepesnél tömörebb szerkezet, lendületes savak, vibráló korty. Gyümölcsök keverednek a fa diszkrét tónusával. Részletes bor, jól fókuszált, tele van energiával. Krémes textúrájú, elegáns, egyensúlyos bor. Fehér bors, őszibarack, citrusok, mangó, szőlő, körte, pirítós és pirított magvak. Szép bor. 7 pont