Kékfrankosok Ráspitól

2017. január 03.

raspi.jpg

Ráspi Pince, Soproni Kékfrankos válogatás 2012
Nagyon kedves illat, amely finom hordóhatásnak köszönhetően az édes fűszerekről szól. Szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, pirított mandula, vanília, szilva, dohány, pirított török mogyoró, pici sonka, füstösség, leheletnyi gyógynövényesség.
A korty az egyensúly kiváló példája. Élettel teli bor, szinte vibrál a korty a szájban. Izgalmas és rétegzett bor. Fanyar erdei gyümölcsök, meggy, cseresznye, szilva, szamóca, málna és az édes hordófűszerek egészen különleges játékot játszanak. Az ásványok ölelik körül az ízképet. Finom szövetű, elegáns, harmonikus bor. Nagyon hosszú utóíz, sokáig tartó emlék. A kifejezés, ami eszembe jut erről a borról: őszinteség. 7,5 pont (4000 Ft / borbolt.hu)

Ráspi Pince, Soproni Kékfrankos, Kopár, 2011
Bontáskor, a csavarzár alól némi animalitás bukkan elő, de könnyen kimozgatható. Helyét málna, meggy, hecsedli, cseresznye, piros ribizli, áfonya, gyógynövények és ásványosság veszi át.
Kóstolva határozott savakat érzünk, közepesnél nem nagyobb testet és alig érezhető alkoholt. Egyértelműen gyümölcshangsúlyos bor, amelyet jó inni, de nincsenek komoly mélységei. Ásványok és némi fanyarság, pici kesernyésség felé megy a lecsengés. 6,5 pont  (már nem kapható. A 2013-as évjárat 2600 Ft, mitiszol.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr10012090409

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kijózanító újév 2017.01.17. 17:14:14

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. Van itt minden, mi szem-szájnak, léleknek ingere: sör, bor, pálinka, kocsma, faloda. Mivel mások is írnak róla, heti rendszerességgel gondoskodunk arról, hogy egybegyűjtve tárjuk elétek a most induló...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása