Játék a kastélyban

2017. április 15.

castell_de_peralada_1.jpg

Miguel Mateu 1923-ban vásárolta meg a birtokot és első dolga volt, hogy újra élessze, a Középkori gyakorlatot: bort készítsen. Sikerrel járt, hiszen mára 150 hektáron művel szőlőt a harmadik generáció képviselője, Javier Suqué Mateu. A csodás kastély falai közt csendes bort, cavat, olivát és ecetet is készítenek.

20170317_122235_1.jpg

Castillo Perelada: Perelada Cuvée Especial Brut Nature 2013 Cava DO

Ez a cava xarel·lo (42%), parellada (22%), macabeu (21%) és chardonnay (15%) szőlőfajtából áll és a degorzsálás előtt egy évet tölt finom seprőn.
Finom, gyorsan mozgó buborékok a pohárban. Illatában fehér virágok, élesztősség, kétszer sült, őszibarack, birsalma, grapefruit és keksz.
Száraz, frissítő korty, jó savakkal, közepes testtel. Szép egyensúlyt mutató cava, sok érett gyümölccsel és keksszel. Hosszú és emlékezetes pezsgő. 7 pont (4200 Ft)

A kastély fotóját innen kölcsönöztem: http://www.visitpirineus.com/ca/que-fer/llocs-dinteres-cultural/castell-de-peralada

 

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr2312399255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása