Csopaki Duó

2017. július 02.

20170602_153133.jpg

A pince borairól korábban már írtam. Lássuk a folytatást!

MÁRGA, Olaszrizling hegybor, 2015
A Sáfránkert, Slikker, Nagykút dűlők termése, amely saját élesztőjével erjedt, majd érlelődött, részben acéltartályban, részben hordóban.
Nagyon gazdag illatvilág tárul ki előttünk, amelyet aszalt barack, vilmoskörte, papaya, földesség és tűzköves jegyek alkotnak. Megkóstolva finomra csiszolt savak, közepes test és jól integrálódott alkohol győz meg az egyensúlyról. Gazdag és komplex bor, hosszú lecsengéssel. 6,5 pont (2000 Ft)

Csopak Furmint 2015
Márgás, meszes alapkőzeten, agyagos és löszös talaj alakult ki a csopaki Nagykút, Hegyalja, Szitahegy dűlőkben, ahonnan a furmint származik. Az erjedésnek itt is acéltartály valamint tölgyfahordó adott teret, de a tároló edényzetek sora pyrogránitból készült erjesztővel is kiegészült.
Zöld alma, faeper, körte, citrusok és leheletnyi tűzkő alkotja az illatprofilt. Megkóstolva egy tartalmas, tömör szerkezetű, kiváló arányokkal bíró bort ismerünk meg. Ízében többet kapunk, mint amit az illat ígért. Sós jegyek, vilmoskörte, alma, grapefruit, ananász, édes fűszerek, pici pirított mogyoró és mandula. Egész hosszan a szájban maradó élmény. 7 pont (3200 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr2112624365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása