Édességek Bodrogkisfaludról

2017. augusztus 31.

20170808_134941_1.jpg

A Patricius Pincét Kékessy Dezső és lánya, Kékessy Katinka hozta létre. A család felmenői apai és anyai ágon már a XVIII. századtól ismert szőlőbirtokosok a Mátrában és Tokajban. A birtokigazgató Dr. Molnár Péter, aki a kezdetek óta a szakmai munka felügyelője. A 85 hektár ültetvény öt település határában, hét dűlőben található. A pincénél a legfőbb hangsúly a késői szüretelésű és az aszúborokon van. A könnyedebbre hangolt Katinka Cuvée és egy komoly aszú került a poharamba.

Patricius Pince, Katinka 2015 késői szüretelés
Részben aszúsodott szemeket is tartalmazó késői szüretelésű bor, furmint és sárgamuskotály szőlőkből.
Vonzó illatát a gyümölcsök határozzák meg: szőlő, őszibarack, vilmoskörte, maracuja. Érintésnyi mentol és vanília is felfedezhető. Olajos, krémes textúrájú bor, amely kissé az édesség felé billen a savak ellenére. Sárgabarack, körtekompót, narancshéj, maracuja, ánizs, fehér bors. Hosszú lecsengés. 6,5 pont (2765 Ft)

Patricius Pince, Tokaji Aszú 6 puttonyos, 2007
Elképesztő gazdagság az illatban: méz, propolisz, kandírozott ananász, papaya, sárgabarack, narancslekvár, botritisz, mangó.
Lassan mozgó, kényelmes tétel, elképesztő koncentrációval és töménységgel. A 202 gramm literenkénti cukor felé dől a dolog, a 8 gramm sav nehezen tud vele lépést tartani. Méz, mangó, marmalade, barackos tea, finom fűszeresség, trópusi gyümölcsök. Hosszú és fajsúlyos anyag. 8 pont Jelenleg a 2016-os évjárat van forgalomban, amely 13600 Ft

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr6012787864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása