Kadarka élmények

2017. szeptember 03.

A rothadásra hajlamos, érzékeny fajta, amely sok odafigyelést igényel a borászok részéről. A borkedvelők közt reneszánszát éli, főleg a szekszárdi, egri kadarkák. Következzék néhány szép tétel:

20170822_155354.jpg

Schieber Pincészet: Abrakadarka 2016 siller
Intenzív, csalogató illat, sok-sok gyümölccsel: málna, szamóca, rebarbara. Megkóstolva légies a korty, könnyed elegancia. Nem túl bonyolult, de nagyon jól iható bor. Pici fanyarság rontja a lecsengést. 6 pont (1500 Ft)

 

20170822_155415_1.jpg

Eszterbauer Borászat: Szekszárdi Kadarka, „Nagyapám” 2016
Buja, gazdag illat sok édes fűszerrel és érett gyümölccsel. Kiváló arányok, szép szerkezet, a megszokottnál vastagabb stílus. Telt idomú, erőteljes bor, vagány savakkal és hosszú lecsengéssel. 6,5 pont (3200 Ft)

 

20170822_155521.jpg

Egri Borvár, Egri Kadarka 2015
Vélhetően túlérett szőlőből készült a bor, de jól áll neki. Likőrös, bőrös illat, amely vaníliával, fahéjjal, tejcsokival egészül ki. A fajta fajsúlyosabb megfogalmazása. Gazdag, tömör, édes ízvilágú bor, amelyhez jó minőségű hordót párosítottak. A magasabb alkohol elbillenti az egyensúlyt, ezért nem magasabb a pontszám, „csak” 7 pont (2000 Ft)

Egri Borvár, Egri Kadarka 2013
Buja, behízelgő illat sok fűszerrel, bőrös jegyekkel, mentollal és az érettebb borokra jellemző erdei gombákkal. Visszafogottabb hordóhasználattal találkozunk, mint fiatalabb társánál. Az alkohol itt is hangsúlyos, nem teljes az egyensúly. Lecsengésében szárító tanninokkal találkozhatunk. 6,5 pont (3000 Ft)

 

 

Gere Tamás & Zsolt Pincéje: Villányi Kadarka, dűlőválogatás 2015
Intenzív és fajsúlyos illat, amely inkább pinot noirra emlékeztet. Tömör, fajsúlyos, gazdag bor vaníliával, kakaóval, fahéjjal, málnával és szederrel. Selymes tannin, jó savak, kissé magas alkohol és megfelelő hossz. Kiváló struktúrájú, komoly bor. 7 pont (5500 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr4112798764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása