Bott Pince, SUPER GRANUM Cuvée 2012, Magnum

2017. szeptember 06.

20170906_122245.jpg

Bott Frigyes borai már korábban is megjelentek ezen a kis fórumon itt vagy itt. A Garam és a Duna zárja közre a muzslai dombokat, ahol vulkanikus alapú agyag, mészkőben és ásványokban gazdag talajon termeszt legalább egy tucat fajtát. A fajtaborok mellett kiemelt figyelmet szentel két házasításnak: a GRANUM világfajtákat tartalmaz (tramini, pinot blanc, sauvignon blanc és olaszrizling), míg a SUPER GRANUM kárpát-medencei fajták házasítása hárslevelűvel, furminttal, juhfark.
A 2012-es SUPER GRANUM alapanyagai késői szüretből származnak, spontán erjedtek, majd 9 hónapot töltöttek hordóban. Jelenleg a 2015-ös évjárat van a piacon.

Nagyon gazdag illatában mogyoró, füge, mandula, leheletnyi vanília, érett trópusi gyümölcsök jelennek meg. Nagyon finom kezű hordóhasználat fut végig a boron. Gyümölcsök keverednek a fa diszkrét tónusával.
Részletes bor, tele van energiával. Szép savak, szájat kitöltő test, integrálódott alkohol. Meggyőző egyensúllyal, igyekszik meghódítani a fogyasztót. Édes fűszerek, érett gyümölcsök, kiváló struktúra.
Nagyon szépen fejlődött a bor magnumban, most van a csúcson. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr5812807020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása