Akár tízet is letagadhatna

2017. október 06.

altavista.jpg

Bodega Alta Vista, Los Escasos, Cabernet sauvignon 2005
Argentína borszíve Mendoza, ahol az Alta Vista borászatot is létrehozták 1899-ben. 2000 óta a Champagne-i D'Aulan család a tulajdonos. Ők vásárolták meg a Chateau Dereszla Tokaj pincét is. Az ő irányításuk mellett 211 hektárt művelnek öt különböző terroiron, amelyek mindegyike 1000 méter tengerszint feletti magasságon található.
A borok természetesen Magyarországon is elérhetőek.

Mély rubinszínű bor, szinte fekete maggal.
Gazdag, buja, tömör illat sok-sok érett erdei gyümölccsel, amelyek mellett édes fűszerek, menta, gyógynövények, dohánylevél, hecsedli, kakaóbab, toast, sonka, füst mutatja a hordós érlelést. A több mint évtizedes palackos érlelés őszi erdő száraz avarját, némi gombát is pakolt az előzőek mellé. Némi animalitás is bekúszik a képbe, ahogy melegszik a pohárban. Egyértelműen újvilági intenzitás.
Megkóstolta sem csökken az intenzitás. Komoly alkoholtartalom, nagy test, olajos textúra, közepes sav. Mindene intenzív, lehengerlő és vastag. Kicsit édeskés az utóíze, de a tanninok minősége és a hossz meggyőző. A fűszerek és az édes gyümölcsök uralják, szinte nyoma sincs a kornak. Szép bor. 7 pont (3700 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1412911777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása