Tajvan is a whiskey palettán

2017. október 18.

20170927_090729.jpg

Taiwan Kavalan Ex-Bourbon 46% alkohollal

Egy igazi különlegesség, hiszen Tajvant sem a klasszikus whiskey játékosok között könyveljük el. A sziget észak-keleti részén található Yuah Shan (avagy King Car Kavalan Whiskey Distillery) lepárlóban készítik. Mindössze 2005-ben alapították, de csak 2008-ban kerültek piacra a whikeyjei.
Italaikat az édes karakter jellemzi, amelyek használt boroshordókban érlelődnek (elsősorban bourbon, sherry, port). A sziget szubtropikus éghajlatának köszönhetően elképesztően magas a párolgás, akár 15-17% is lehet a szokásos 1-2 %-kal szemben.

Illatában az édes fűszerek uralkodnak: vanília, fahéj, szerecsendió, mangó, méz. Határozott hordós karakter, tüzes alkohol, amely kissé külön életet él. Füstösség, fa, vanília, datolya, mentol a kortyban. Markáns, karakteres lecsengést produkál. 6,5 pont (21440 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr912947761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása