Ornellaia újratöltve

2018. június 12.

ornellaia.jpg

A Ornellaia pincészetről korábban már írtam. A közelmúltban volt lehetőségem az új évjáratokat kóstolni.


Poggio Alle Gazze, Ornellaia 2015
A pince fehérbora, amely 61%-ban sauvignon blanc, 23%-ban viognier, 14%-ban vermentio, 2%-ban pedig petit manseng. Kézi szüret és alapos válogatás után teljes fürtös préselés következett. 12 órás mustülepítés után a tétel fele cement és acéltartályban erjedt, a másik fele hordóban (23% új fa). Az erjedés után 6 hónapos bâtonnage következett.
Mandula, mogyoró, fehér virágok, érett sárga alma, herbák, pici vajasság fedezhető fel az illatban. Kerek, selymes érintésű korty, magas extrakt tartalommal, tüzes alkoholérzettel. Gazdag és hosszú. 7 pont (9-10000 Ft)

Le Serra Nouva, 2015
A pince „bordeauxi” másodbora. 64% merlot, 17% cabernet sauvignon, 10% cabernet franc, 9% petit verdot. Acéltartályban erjedt, majd 15 hónapot hordóban pihent (25% új).
Illatában nagyon érett szilva, fekete ribizli, fekete oliva, fekete bors, kakaópor, rókagomba, pici földesség. Kerek korty, érett, jól integrálódott tannin jellemzi. Szájkitöltő, komplex, de még nagyon fiatal bor. Kissé emelkedett alkoholszint teszi tüzessé. 7 pont (15500 Ft)

Ornellaia, 2015
53% cabernet sauvignon, 23% merlot, 17% cabernet franc, 7% petit verdot alkotja a nagy cuvéet. A tartályos erjesztés után 18 hónapot töltött hordóban, amelyből 70% új fa.
Fekete ribizli, szeder, balzsamecet, kakaó, kávébab, fűszerek sora jelenik meg az illatban.
Karakteres bor, határozott tanninokkal, magas alkohollal, gazdag aromavilággal. Komplex és fajsúlyos anyag, nagy érlelési potenciállal. Strukturált, mély és tömör anyag. Sokáig tartó lecsengés. 7,5 pont (53000 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr8614042530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása