Clos Saint Jean, Chatenauf-Du-Pape, 2014

2018. július 13.

20180627_091446.jpg

Clos Saint Jean, Chatenauf-Du-Pape, 2014
A 41 hektáros birtokot 1900-ban alapította a mai tulajdonosok, Vincent és Pascal Maurel, ükapja a Châteauneuf-du-Pape régióban. 1910 óta palackozzák a borukat, amellyel bőven megelőzték a korukat az eredetvédelem életbe lépése előtt. A birtok 60%-a az ikonikus Le Crau terroir vasas, vörös agyagos talaján műveli a szőlőt, de a Côteau de Saint Jean és a Cabane de Saint-Jean hordalékos agyag és homokos dűlőin is rendelkeznek ültetvénnyel.
Az organikus művelt szőlőt majdnem teljes egészében bogyózzák, 10%-ban egész fürtös feldolgozást végeznek. Cement tartályban erjesztenek, sokszor 30 napnál hosszabban is elhúzódik.

Kifejezetten világos színű bor. Érett, szinte lekváros gyümölcsök illata jön a pohárból, cseresznye, piros ribizli, vadmálna, pici szamóca és finom fűszerezettség.
Megkóstolva szép szerkezetű bort kapunk. Elegáns savak, picit még tapadó, de nem nagy mennyiségű tannin, visszafogott alkoholtartalom jellemzi. Szilva, áfonya, fekete cseresznye, fahéj, szeder. A lecsengésben pici keserűség, némi kátrányos, gyógyszeres jegy jelenik meg. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr9114108511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása