Stier duó

2018. augusztus 09.

letoltes_1.jpg

A 2015-ben új lendületet vett pincéről már írtam itt. Most az akkor megírt cabernet sauvignon két bordeauxi társát kóstoltam.

Villányi Cabernet franc 2012 
A bor 18 hónapot töltött barrikban. Pirított mandula, erdei gyümölcsök sokasága, tonkabab, fekete olíva az illatban. Finom érintésű bor, markáns, de nem bántó tanninnal. A savak szépek, de az alkohol kifejezetten melegítő. Nagy testű, komoly mélységeket mutató bor. Tartalmas és hosszú. 7 pont (5980 Ft)

Villányi Merlot 2011
Intenzív és gazdag illat: szilva, vadmálna, cseresznye, keleti fűszerek, szegfűszeg, vanília, kakaóbab, fekete bors. Elegáns, egyensúlyos bor. A franc alkoholtartalmi kicsit külön életet élt, míg a merlot esetében szépen a testbe olvadt. Tömör szerkezetű, szép szövetű bor, hosszú finissel. 7 pont (5560 Ft)

 

A pince logóját a honlapjukról metszettem.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr2614170889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása