Stier Pince, Villányi Cabernet sauvignon 2013

2016. október 09.

20160927_105428.jpg

A Riczu-Stier Pince éveken keresztül építgette a márkáját, valamint készítette egyre kifinomultabb borait. A közelmúltban a tulajdonosok útjai elváltak, és ma már Stier Pincéről beszélhetünk, aki Siklóson, az Akasztófa dűlőből szüreteli az alapanyagot a boraihoz.

Ez a kiváló kabszav már a kitöltéskor is méltóságteljes a mély rubin színével. Nagyon gazdag illat, amely sok fekete bogyós erdei gyümölcsöt, csokoládét, fahéjat, mentolt, édes fűszereket és leheletnyi animalitást állít hadba. Intenzív és domináns.
A korty tömör, sűrű, kifogástalanul érett, amit kellően élénk savak ellensúlyoznak. Selymes és érett tannin, nem kilógó alkohol, krémes textúra. Az ízképet is az érett gyümölcsök határozzák meg, de a hordó sem marad el mögöttük. Nagyon fiatal bor, nagy érlelési potenciállal, de már most komoly élményt nyújt. Érleléssel az ízek magasabbra szinte érnek majd, ami még nagyszerűbb élményt eredményez. 7,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr9411782631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása