Etyek Kúria, Etyeki Pinot noir 2016

2018. szeptember 11.

pinot_noir.jpg

Az Esterházy Borászattal szoros szakmai kapcsolatot ápoló Etyeki Kúria pincészet jelenleg a piacon lévő pinotja a Nagy-Látó-hegy termése. A mészkő alapon kialakult löszön, helyenként barna erdőtalajon alacsony kordon műveléssel termesztik a 10-15 éves tőkéket. Több lépcsőben szüretelték, majd bogyózás után 14 napig héjon erjedt, kézi csömöszölés mellett. Az almasav spontán lebomlott a 10 hónapos hordós érlelés alatt. A 300 és 228 literes hordókban 30% volt új hordók aránya.

Erdei gyümölcsök és piros bogyósok mellett földesség, fekete bors, étcsoki és pici vanília is megjelenik az illatban. Megkóstolva egy kifejezetten jó ivású, gyümölcshangsúlyos bort kapunk. Arányos, semmit sem hangsúlyoztak túl benne. Puha tanninok, édes ízérzet, de jó savak jellemzik. Még nagyon fiatal, de már 6,5 pont (4650 Ft). Úgy vélem, pár év múlva, komolyabb harmóniát mutat majd.

 

A palackfotót a pincészettől kaptam.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr8314233033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása