Egy alig ismert zalai érték

2018. november 20.

20181009_194052_1.jpg

Keszler Birtok, Zalai Kékfrankos 2015 Huszonya
Megkockáztatom, hogy a Zalai borvidék egyáltalán nincs a borkedvelők fejében. Természetesen Bussay doktorról, az ő borairól hallhattak, és talán arról is, hogy a hagyatékát a lánya viszi tovább, de más termelőt igen kevesen tudnak említeni. Valóban, a Cezár művek és a Veress család mellett alig készítenek országos ismertségű bort a régióban. A Keszler Birtok sem csak a borról szól, komoly gyümölcsösökkel rendelkeznek. A szőlőik a huszonyai dombokon találhatók. Fajtáik az olaszrizling, a szürkebarát, a chardonnay, a cserszegi fűszeres, a merlot, a cabernet sauvignon, és a kékfrankos.
A kékfrankosuk 2015-ös évjáratát volt alkalmam kóstolni a közelmúltban.

Illatában édes fűszerek, szinte lekvárosan túlérett gyümölcsök fedezhetők fel. Megkóstolva egy kifejezetten izgalmas borral találkoztam. A tannin puha, finom szerkezetű, szép szövetet ad a bornak. Érett, mégis kellően feszes savak és tüzes alkohol jellemzi. Szép felépítésű, nem túl mély, de összességében egyensúlyos bor. A közepesnél hosszabb lecsengés. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr8914383314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása