Keszler Birtok, Zalai Kékfrankos 2015 Huszonya
Megkockáztatom, hogy a Zalai borvidék egyáltalán nincs a borkedvelők fejében. Természetesen Bussay doktorról, az ő borairól hallhattak, és talán arról is, hogy a hagyatékát a lánya viszi tovább, de más termelőt igen kevesen tudnak említeni. Valóban, a Cezár művek és a Veress család mellett alig készítenek országos ismertségű bort a régióban. A Keszler Birtok sem csak a borról szól, komoly gyümölcsösökkel rendelkeznek. A szőlőik a huszonyai dombokon találhatók. Fajtáik az olaszrizling, a szürkebarát, a chardonnay, a cserszegi fűszeres, a merlot, a cabernet sauvignon, és a kékfrankos.
A kékfrankosuk 2015-ös évjáratát volt alkalmam kóstolni a közelmúltban.
Illatában édes fűszerek, szinte lekvárosan túlérett gyümölcsök fedezhetők fel. Megkóstolva egy kifejezetten izgalmas borral találkoztam. A tannin puha, finom szerkezetű, szép szövetet ad a bornak. Érett, mégis kellően feszes savak és tüzes alkohol jellemzi. Szép felépítésű, nem túl mély, de összességében egyensúlyos bor. A közepesnél hosszabb lecsengés. 6,5 pont