Tenuta Donnaolimpia 1898, Millepassi Bolgheri Superiore DOCG 2013

2018. november 29.

unadjuste001.jpg

Olaszország egyik legjelentősebb történelmi gyökerekkel rendelkező borászati családjából származó Guido Folonari 2001-ben hozta létre a borászatot. 60 hektáros birtok Bolgheriben, amelyről a csúcsbor a Millepassi nevet viseli. A kifejezés jelentése „1000 lépés”, amely a birtokot átszelő római kori útvonalra utal.

A házasítás cabernet sauvignon, petit verdot és merlot alkotja. Intenzív és gazdag illat sok-sok erdei gyümölccsel, hecsedlivel, fekete borssal, szederrel, cassissal, fekete olivával, fahéjjal, zsályával és paradicsompürével.

Kifejezetten nagy testű, gazdag, tömör szerkezetű bor. A savak szépek, nem tolakodóak. A tanninszint magas, de puhák, bársonyosak. Ízében étcsoki, vanília, kávé, fekete ribizli, áfonya, fekete bors. Kifejezetten hosszú lecsengés. Komoly bor. 8 pont (kb. 40 euro)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr9414404632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása