Tokaji sör

2018. december 18.

20181207_161856.jpg

BAZ APA
A világ egyik legértékesebb borvidékén 2018-ban létrehoztak egy sörfőzdét, ahol a napjainkban hódító craft beer hullámba illeszkedő söröket készítenek. A főzde alapítója egy helyi kötődésű üzletember, aki tehetséges helyiekből gründolta a szakmai csapatot. Induláskor négy féle sörrel jelentek meg:o Pilseni típusú, egy cseh tradíciók alapján készült könnyű, világos sör karakteres keserűséggelo IPA, egy testes és karakteres felsőerjesztésű ale sör, hosszantartó keserű utóízzel és gyümölcsös illattalo APA, egy könnyű,  félbarna felsőerjesztésű ale söro Vörös sör, egy telt ízű, borostyán színű, cseh típusú sör, ahol a komló keserűsége teljesen háttérbe szorul, teret adva a maláta aromáinak.

Ismerkedésként az APA került a poharamba, amely félbarna, felsőerjesztésű ale sör. Illatában citrusok egész sora egészül ki fehér virágokkal, trópusi gyümölcsökkel és pici likőrös érzettel. Kóstolva kicsit rusztikus a CO2, amiért viszont kárpótol az édes fűszerek és a komlókeserűség finom játéka. Hosszan megmarad az ízélmény. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr6314473440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása