Csókaszőlő Badacsonyból

2018. december 24.


20181224_162205.jpg

2Ha: Monedula (csókaszőlő)

Legutóbb három éve írtam Török Csaba borairól, de ez nem azt jelenti, hogy akkor kóstoltam legutóbb a 2 Ha birtok borait. Most újra kedvet kaptam az íráshoz, hiszen egy különlegesség, a 2 Ha csókaszőlőből készült bora került a poharamba. A csókaszőlőt őshonos magyar fajtának tekintjük, már a kadarka előtt elterjedt és ismert volt. A Pécsi Szőlészeti és Borászati Kutató Intézetnek köszönhetjük, hogy rendelkezésünkre áll a fajta. Szentesi Józseftől kóstolhattuk a legelső, kiváló minőségű csókákat, majd a Vylyan, Bussay Doktor és Ráspi is megjelent a fajtából készült borral.

Világos bíbor színű bor, a közepesnél intenzívebb illattal. A pohárból cigánymeggy, fekete cseresznye, erdei szeder, csipkebogyó, szecsuáni bors, szegfűbors, némi rózsa érezhető.
Megkóstolva kifejezetten feszes savakkal találkozunk, amely mellé közepes test, visszafogott tannin és az összképbe szépen besimult alkohol társul. Ízben is a fanyar gyümölcsök és a keleti fűszerek uralkodnak. Izgalmas borélmény! 7 pont

Köszönöm a palackot Török Csabának!

 

Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!

20181223_212032_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1914512990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása