Schieber Pincészet, Materia Prima 2013

2019. január 17.

schieber-product-materia-prima-merlot-selection-szekszard-2011-bottle.jpgA szekszárdi pince borairól már írtam, most egy „príma anyag”, egy dűlős merlot került a poharamba, amely a Baranya-völgy dűlő termése. 16 hónapot töltött első és másodtöltésű, francia és magyar tölgyből készült hordókban.

Nagyon intenzív illatában elsősorban az újhordós jegyek mutatkoznak meg: vanília, étcsoki, fahéj, fekete bors, szantál. A túlérett erdei gyümölcsök mellett pici animalitás is felfedezhető. Számomra még a toleranciaküszöb alatt.
Mediterrán stílusú, vastag, testes bor, lekerekedett csersavtartalommal, melegítő alkohollal, picit lágy savakkal. Aromában nagyon gazdag bor, sok érett gyümölccsel és édes fűszerrel. A közepesnél hosszabb finis. 6,5 pont (3900 Ft)

A fotót a pince honlapjáról töltöttem le.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr4314566750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása