Szeleshát duett

2019. február 01.

20190118_124433.jpg

Szeleshát, Syrah 2016
Tartályos erjesztés után fél év hordós pihentetést kapott. Illata nem túl intenzív, de mégis sok behízelgő jegyet mutat: tutti frutti, málna, piros ribizli, fahéj, szegfűszeg.
Lazább szerkezetű verziója a fajtának, elegáns savakkal, visszafogott tanninnal. Ízében piros ribizli, málna, szeder, fekete bors. Kifejezetten jó inni.
6,5 pont (3090 Ft)

Szeleshát, Nyék 2008 (Cabernet Sauvignon válogatás)
Buja, gazdag és tömény illatában konyakmeggy, puncs, koktélcseresznye, szivar, fekete bors, füst és sonka is megjelenik.
Megkóstolva hasonló gazdagságot mutat puha tanninal, krémes textúrával, kicsit melegítő alkohollal.
A savak is szépek, érettségük jónak mondható. A hordó kellemes nyomokat hagyott a borban. Sok érett erdei gyümölcs, szeder, áfonya, kakaóbab, bonbon. Tiszta ízek, tömör szerkezet, hosszú korty.
7 pont (5900 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr3114587680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása