Antinori - szupertoszkán

2019. március 12.

unadjustednonraw_thumb_2e0e.jpg

Antinori, Tenuta Guado al Tasso, Bolgheri Superiore DOC 2015
A borok világában kicsit is jártas érdeklődőnek nem kell bemutatni az Antinori családnevet. 1385 óta foglalkoznak borkészítéssel, amióta Giovanni di Piero Antinori belépett a firenzei borászok céhébe. Azóta 26 generáción átívelően folyamatos a borkészítés. Jelenleg Olaszország szerte nyolc birtokot vezetnek (Chianti Classico, Bolgheri, Orvieto, Franciacorta, Montalcino), de Európa más országaiban, illetve a tengerentúlon is vannak érdekeltségeik.

A birtok Bolgheriben, a Maremma tengerparti szakaszon található. A régió 1995 óta viselheti a DOC kategórianevet. A Guado al Tasso birtok 1000 hektárt fed le, ebből a szőlővel beültetett terület 320 hektár. Cabernet sauvignon, merlot, syrah, cabernet franc, petit verdot és vermentino fajtákkal dolgoznak a hordalékos, homokos, agyagos, köves-kavicsos talajon.
Ez a bor klasszikus bordói házasítás (ide véve a petit verdot fajtát is). A kézi szüret után alapos válogatáson esett át az alapanyag, majd dűlőnként külön erjesztették és egy évig új hordóban érlelték. A házasítás összeállítása után további fél évet pihent hordóban.
Nagyon intenzív és gazdag illat: fekete ribizli, sült hús, avar, fekete bors, tonkabab, kávé, dohány, aszalt szilva, fekete olíva. Megkóstolva lédús gyümölcsök és markáns hordófűszerek töltik ki a szánkat. Selymes tannin, vastag, olajos test. Tömör és húsos bor hosszú lecsengéssel. 8,5 pont (31900 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr4214681732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása