Csendes vörös portóból

2019. április 15.

20190414_155800.jpg

Real Companhia Velha, Quinta dos Aciprestes Reserva 2015 DOC Douro

Az egyik legkorábban alapított pincészet, amelyet I. José király hozott létre 1756-ban, a Douro völgyében, három birtok összevonásával. Ezek egyike a Quinta dos Aciprestes. A Douro folyó melletti 100 hektáros birtokon a középpontban a port készítése állt. A fogyasztói szokások változásával a csendes borok egyre nagyobb szerepet kapnak a portfólióban. Egy 2015-ös reserva került a poharamba.
Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Roriz fajták házasítása, amely acéltartályban erjedt, majd amerikai és francia, újhordókban érlelődött 10 hónapig.

Kifejezetten mély színű, rubint árnyalatú bor. A közepesnél intenzívebb illatában elsősorban a gyümölcsök dominálnak, mint a szilva, fekete ribizli, szeder, áfonya, de megjelenik mellette fekete oliva, medvecukor, mentol, étcsoki, kávé, fekete bors és szegfűszeg is. Megkóstolva mintha, bársonyba harapnánk: puha, krémes, vastag, olajos textúrájú bor, amely érzetet a tüzes, emelkedett alkohol tovább növel. Teljesen lekerekedett savait én kicsit kevésnek érzem. Ízében a hordó dominál a gyümölcsök felett. Igazi mediterrán bor hosszú lecsengéssel. Nagy bor akar lenni, de nem érzem az egyensúlyt. 6,5 pont (4700 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1714758543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása