Chateau Tour Massac 2011, Margaux

2019. június 12.

20181020_115332.jpg

A 10 hektáros birtok Bordeaux egyik legismertebb régiójában, Margauxban található. Nem meglepő módon a klasszikus bordeaux-i fajták házasítása. Az már meglepőbb, hogy az ún. Bal Parti terület merlot domináns (50%). Ezt követi a cabernet sauvignon (40%) és a cabernet franc 10%. 14 hón apot töltött hordóban, amelynek negyede új.

Közepesen intenzív illatában a hordó füstössége dominál édes fűszerekkel, dohánnyal, bőrrel, amelyek erdei gyümölcsökkel egészülnek ki. Megkóstolva egyensúlyos, szájkitöltő, intenzív kortyot kapunk. Lendületes savak és érett tanninok jellemzek. A közepesnél komolyabb szerkezet mellett viszont annyira erős a hordó, hogy elnyomja a gyümölcsöket. A lecsengésre nem lehet panasz. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr9114890194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása