Holdvölgy Furmint tanulmányok

2019. augusztus 17.

img-38da87bdb5af50634262b663904d0734-v_1.jpg

Több mint egy éve nem írtam a Holdvölgy borászatról, pedig az egyik legprofesszinálisabban működtetett pince Tokajban. Akkor a Vision válogatásukat kóstoltam, most két furmint került a poharamba.

Tokaji Furmint Meditation 2017 Király-dűlő
Acéltartályban erejdt, majd 5 hónapot töltött hordóban.
Illata közepesen intenzív. Elsősorban a hordó adta finom fűszerezettség fedezhető fel, mint a vanília, pirított magvak, földimogyoró, mandula, menta, herbák, diófélék. A gyümölcsök közül elsősorban ananász, érett trópusi gyümölcsök, vilmoskörte, lime, grapefruit jelenik meg. Megkóstolva krémes, telt idomú bor, amelyben a sav-cukor játéka kifejezetten izgalmas. Ízben fanyar gyümölcsök, birs, érett körte, maracuja, ananász, grapefruit, szőlő mellett fahéj, vanília, szegfűszeg, rózsabors. A savak itt jól kiegyensúlyozzák a maradékcukrot. A hosszra sem lehet panasz. 7 pont (7500 Ft)

Tokaji Furmint 2017 "Holdvölgy-dűlő" T8/7575 Intuition No.3
Acéltartályban erejdt, majd 5 hónapot töltött hordóban.
A Holdvölgy dűlő termése, amelyben a T8/7575 furmint klónt termesztik. Vastagabb héjú, kevésbé tömött fürtű verzió, amely némileg intenzívebb aromavilággal rendelkezik.
Érett trópusi gyümölcsök, maracuja, szőlő, vanília, szegfűszeg, fahéj, földimogyoró, pirított napraforgó. A savak kifejezetten élénkek, a maradékcukor mégis édeskés érzetet okoz. A közepesnél nagyobb test mellett puha textúra jelenik meg. Komoly alapanyag, de még időt kér, hogy rendeződjön. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr2515010614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása