Korosodó Furmint a Perczéből

2019. augusztus 21.

20190817_153543.jpg

Szent Tamás Pince, Tokaji Furmint, Percze 2010
A pince legfontosabb bora a MÁD Furmint, amely az integrátori működésük eredménye. A valós mérce azonban nem ez, hanem a Mádi-medence különleges dűlőinek a faggatása. Mind a furmint, mind a hárslevelű megtalálható egy-egy, azóta ikonikussá vált dűlőben. Egy „korai” időszakból származó Percze-dűlős furmint került a poharamba. A Percze a legkisebb első osztályú dűlő Mádon. Az alapkőzet riolit, kvarc, vulkáni tufa és bentonit.

Mély aranyszínű bor, közepesen intenzív illattal. A pohárból méz, virágpor, narancsolaj, fahéj, szegfűszeg, tejcsoki pörgethető ki. Induláskor némi petrolosság is érződött, amely idővel veszít intenzitásából.
Megkóstolva nem érzem ugyanezt a gazdagságot. A bor közepes testű, lendületes savú, de számomra nem elég telt és nem elég gazdag az illat ígéretéhez képest. Némi tannin illeszkedik még az összképhez. Ízképét mazsola, fahéj, szegfűszeg, birsalmasajt, sárga alma, vilmoskörte, ananász formálja. Illatban 7 pont, ízben 6, átlagban 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1415018440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása