A pincészetről és a peszeki leánykájukról már írtam itt. Most egy fajsúlyos chardonnay került a poharamba.
Acéltartályban erjedt, ahol az almasavbontás is megtörtént. Május végéig hordóban érlelődött, heti egy alkalommal a finomseprőt is felkeverték. A hordók, zömmel, Dósa Attila kádár munkái, közepes pörkölésű és a szóban forgó borunk érlelésekor már 2 éves volt. A borász elmondása szerint fél hordónyi került a házasításba egy Kádár, Harmony, első éves, közepes pörkölésű hordóból, de ez a mennyiség frissességet, lendülete vitt a borba.
Összesen 11 hordónyi készült, amelyből a legszebb 5 hordót kiválasztották és külön palackozták.
Intenzív, gazdag, tömény illatában a hordó fűszerek dominálnak, vanília, kókusz, szegfűszeg, pirított magvak formájában. Ezeket édes, érett trópusi gyümölcsök egészítik ki.
Kóstolva is hasonló az élmény: késői szüretes koncentráció, olajos érintésű, tömör szerkezetű bor. A kerek savak jól tartják a bort, de a melegítő alkohol miatt veszít az eleganciájából. A korty összképe édes, köszönhetően a túlérett fehér húsú gyümölcsöknek, a trópusi gyümölcsöknek (narancshéj, mangó, fügelekvár) és az édes fűszereknek (vanília, szegfűszeg, tejcsoki). Csábító, buja és az utóíz hosszára sem lehet panasz. 7 pont