Bukolyi Marcell: Pinot noir classicus 2018

2020. augusztus 21.

20200816_074946_1.jpg

Bukolyi Marcell édesapjához kapcsolódik a Gróf Buttler borászat alapítása és fantasztikus vörösborok szűrése a Nagy-Eged-Hegyről. Marcell és felesége saját birtokot hozott létre. Első telepítés a Nagy-Eged szoknyáján 280-295 méter tengerszint feletti magasságban tör-tént. 2018-ban pár méterrel magasabban újabb 6 hektárt telepítettek, majd következett egy 4 hektáros ültetvény, a Síkhegy legmagasabb területeként számon tartott, Steinhauser dűlőben. Ökológiai gazdálkodást végeznek.

Két klasszikus burgundi klón szűztermése egy aszályos meleg évből.
Klasszikus, világos rubint színű bor. Piros gyümölcs indítja útjára a közepesnél intenzívebb illatot, cseresznyével, cigánymeggyel, vörös szilva, elegáns hordóaromákkal, mint tejcsoki, kakaópor, szegfűszeg, fahéj, enyhe toast, pirítós. Nem túl slank, de nem is túl vállas bor, pont, amilyennek egy pinotnak lennie kell. Alkohol jól integrálódott, a savak jó alapot adnak az aromáknak. A tannin finoman porózus, lecsengése hosszú. Ízben több a füstösség, mint az illatban. Ahogy melegszik, egyre több a füst. Kár, mert a szokásosnál hűvösebben nem volt túlzó a hordózás mértéke. Ezért most 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr9916170038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása