Cognac Park stílusgyakorlat

2015. május 17.

img_2482.JPG

A Cognac Park készítője a Tessendier & Fils cég, amelynek története a 11. századra nyúlik vissza. A mai birtokszerkezet 1862-re már kialakult és azóta változatlan formában maradt a családi cognac készítő cég tulajdonában.  a tradícióra és a szakértelemre nem lehet panasz. Tanulságos volt megkóstolni Cognac különböző alrégióinak végeredményét.


VSOP Fine Bois
Átlagosan 10 éves tételek alkotják. Elsősorban a direkt aromákat mutatja, mint a gyümölcsök sora. Visszafogottan virágos. Kerek, könnyen iható, az azonnali hatással operáló és viszonylag gyorsan fejlődő a Fine Bois.

Borderies
Átlagosan 15 éves tételek alkotják a tételt. Több virágosság, mint a Fine Bois esetében, legalábbis egyensúlyos a gyümölccsel. Lágy, kedves, de idő kell, hogy kinyíljon. Hosszú és intenzív lecsengés.

Petite Champagne
53%-os alkohollal robbantó anyag. Mazsola, karamell, kávé, fehér csokoládé, gyömbér, mentol és narancshéj jellemzi illatban és ízben is. Kiváló szerkezet, selymes korty. Nagyon komoly anyag.

Grande Champagne
46%-os alkoholtartalma ellenére nagyon elegáns. Fehér csoki, karamell, mazsola, édes fűszerek jellemzik. Száraz érzet és hosszú lecsengés jellemzi.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr507466776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása