Nemrég írtam egy ígéretes tokaji pincéről, aki friss hús a piacon. Úgy látszik a borvidéki utánpótlás kiapadhatatlan forrásból táplálkozik.
A szemtelenül fiatal Vincze Tomi 1 hektárt művel Sárospatakon. (0,3 hektár a sárospataki Hosszú-hegyen, valamint 0,7 hektár a Szemince-hegyen.) Elmondása szerint 2015-ben már a saját elvárásainak megfelelően készíthette a borokat. 2016-ban állította át a területeket a bio művelésre. Célja, hogy fajtaborokat készítsen a három klasszikus tokaji fajtából, de van cserszegi fűszeres és királyleányka is a birtokán.
Vincze Tamás Pincéje, Furmint 2015
Ez a furmint a gyümölcsökről, az eleganciáról és a jól ihatóságról szól. Semmi túlzó, semmi nehezen érthető részletesség. A leheletnyi maradékcukor még kedvesebbé teszi a bort. Az utóíz is emlékezetes. Jó kezdés egy induló pincétől. (6 pont 2500 Ft). Kíváncsian várjuk a folytatást!