A tokaji tehetség kiapadhatatlan

2017. március 16.

20170202_145330.jpg

Nemrég írtam egy ígéretes tokaji pincéről, aki friss hús a piacon. Úgy látszik a borvidéki utánpótlás kiapadhatatlan forrásból táplálkozik. 

A szemtelenül fiatal Vincze Tomi 1 hektárt művel Sárospatakon. (0,3 hektár a sárospataki Hosszú-hegyen, valamint 0,7 hektár a Szemince-hegyen.) Elmondása szerint 2015-ben már a saját elvárásainak megfelelően készíthette a borokat. 2016-ban állította át a területeket a bio művelésre. Célja, hogy fajtaborokat készítsen a három klasszikus tokaji fajtából, de van cserszegi fűszeres és királyleányka is a birtokán.

Vincze Tamás Pincéje, Furmint 2015

Ez a furmint a gyümölcsökről, az eleganciáról és a jól ihatóságról szól. Semmi túlzó, semmi nehezen érthető részletesség. A leheletnyi maradékcukor még kedvesebbé teszi a bort. Az utóíz is emlékezetes. Jó kezdés egy induló pincétől. (6 pont 2500 Ft). Kíváncsian várjuk a folytatást!

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr3212334931

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kacag a máj 2017.03.20. 16:53:10

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. Néha légy bolond, egy kicsikét, elrepül úgy a szürke gond, derül az ég, van abba valami báj, hogyha kacag a máj, ezért itasd kicsikét, irányt mutat a Heti sajtó, hova tovább érzékiség. Hétszents...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása