Georg Breuer Nonnenberg 2007 (Rheingau)

2014. november 20.

IMG_1067.JPGA rheingaui Breuer borászat nem ma kezdte a munkáját, 1880-ban alapították. Volt idejük kitapasztalni, hogy a céljaiknak megfelelő tökéletes fiziológiai érés mely szőlőknél mikor következik be, ami után kézzel szüretelik a környezettudatosan művelt szőlő termését.

A déli kitettségű köves Nonnenberg dűlő teljes egészében a pincéhez tartozik. Az innen szüretelt 2007-as rizling világossárga színű, komplex, elegáns illattal hódít, melyben sok a virág, gyümölcs és az érlelési jegy. Nagyon szép zöld fűszerek és az ásványosság teszik izgalmassá.

Ízében egy maradékcukros borról beszélünk, amely az integrálódott savat szépen ellensúlyozza. Szinte alig érezhető az alkohol. Elegáns, komplex, egyensúlyos bor. Hossz lecsengés. Hét évesen is friss, fiatalos bor, tipikus rizling. 9 pont

 

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr916919103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása