Anglia is pezseg

2015. április 11.

clipboard01.jpg

A Gusbourne birtokon 2004-ben kezdődtek el a szőlőtelepítések. Ma 40 ha szőlőt művelnek Kentben, valamint 22 ha-t Sussexben. A piac 2010-ben ismerhette meg az első tételeiket, amelyek 2006-ból származtak. A klasszikus szentháromság (chardonnay, pinot noir és pinot meunier) burgundiai klónjaival dolgoznak, amely alacsonyabb hozamot ad, viszont érettebb gyümölcsösséget mutat. A pezsgőket személyesen Charlie Holland a pincészet borásza kóstoltatta Budapesten.

Gusbourne Brut reserve 2010
A házasítás 60%-a chardonnay, a maradékon pedig a pinot noir és a pinot meunier osztozik. Tiszta, intenzív egyenes vonalú szép pezsgő. Sok fehér húsú gyümölcs jelenti a primőr aromákat. A 36 hónapos finomseprős érlelést pedig a kekszesség és az érintésnyi vanília igazolja vissza.

Gusbourne Blanc de Blancs 2010
Nem meglepő módon, 100% chardonnayból áll a tétel. Sok ásvány, keksz, körte teszi izgalmassá a pezsgőt. Elegáns, komplex cucc, krémes szerkezet, sok izgalom. Nagyon jó inni!

Gusbourne rosé 2011
Egy meleg év termése, amiben sok piros bogyós gyümölcs közül a málna a legintenzívebb. Kiváló arányokkal rendelkező pezsgő. Sok ásvány, némi kekszesség és sok kedvesség jellemzi.

Gusbourne Guinevere 2013
Hordóban készült chardonnay pezsgő. Tiszta íz és illatvilág. Sok fehér húsú gyümölcs vezeti az ízeket, amelyben némi vajasság is megjelenik. Kedves, könnyen iható tétel.

Összességében nagyon figyelemre méltó pezsgők amelyek tiszták, fajtajellegesek és elegánsak.
A képet a weboldalukról vágtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr127357554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása