Cognac Deau

2015. május 29.

img_2474.JPG

A cognac ház Sireuilben található, ahol is 12 rézüst és 2000 fahordó alkotja a cognac készítő üzemet. A cég  mostanában hozta piacra a termékeit a saját márkája alatt. Korábban a nagy cégeknek értékesítették lédigben a cognacot.

A szortimentet egy kifejezetten kóstolásra szánt egységcsomagból kóstoltuk, a La Collectionból. Íme:
 
La Collection, (Fine Bois, Petite Champagne)

VS
Erős pörkölésű hordót használtak, ennek ellenére a réti virágok és a friss gyümölcsök uralják az illatot. A korty sima és kedves, amit a vanília és a szegfűszeg ural. Közepesen hosszú lecsengés.

VSOP
Mélyebb aromák vezetik az illatot: sárgabarack, mazsola, vanília, szegfűszeg, fahéj. Szépen integrálódott alkohol és elegancia jellemzi.

Napoleon
Aszalt gyümölcsök, füst, vanília, mazsola vezeti az illatot. Krémes textúrájú, gömbölyű, sima, kedves korty. Hosszú lecsengésű, kiváló tétel.

XO
A mélyebb aromák dominálnak: kávé, mazsola, fehér csoki, karamell, méz, majd megjelennek a szárított virágok. Komplex, száraz érzetű, vastag anyag. Csodás szerkezet és végtelen lecsengés.

Black
Aszalt gyümölcsök, édes fűszerek, füst, pörkölt fa, mazsola, fehér csoki alkotják az aroma vázat. A korty nagyon sima, bársonyos és telt. Rétegzett, komplex cognac, nagyon hosszú lecsengéssel.

Louis Memory
Édes hordófűszerek, vanília, fahéj, mazsola, réti virágok, kávé, fehér csoki vezetik az aromákat. Érzéki, sima korty, bársonyos textúrával, szépen integrálódott alkohollal. Komplex és hosszú cognac.

img_2476.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr467502864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása