Bordeaux a Belliard Vins Selection borain keresztül

2015. július 13.

img_3343.JPG

A Belliard Vins Selection fő célja és feladata, hogy a borvidék teljes területéről válogassanak borokat, amelyeket világszerte próbálnak értékesíteni. Xavier Belliard tulajdonos a következő kóstolósort rakta össze nekünk:


X de Belliard, Graves 2014
70% Semillon, 30% sauvignon blanc alkotja a házasítást. Illatában sok fehér virág és fehér húsú gyümölcs fedezhető fel, amelyeket elegánsan egészít ki a sauvignon ismert, zöldes karaktere. Ízében megjelennek az olyan trópusiak, mint az ananász, de körte, borsmenta is érezhető. Könnyed, friss, nem túl bonyolult, jó ivású bor. 6 pont

Chateau Lafargue, Pessac-Léognan 2011
84%-ban sauvignon blanc, 16%-ban a kevésbé ismert sauvignon gris házasítása. Illatában mandula, mogyoró és egyéb pörkölt magvak, valamint őszibarack, birs, mangó jelennek meg. Közepes testű és alkoholú bor kiváló arányokkal. Tartalmas, zamat gazdag, de nem nehézkes bor. A korty közepén a hordóból származó tannin tapadás zavaróan hat, ami a lecsengésben kesernyeként folytatódik. Összességében szép bor. 6,5 pont

img_3338.JPG

 


Chateau Langlais, Puisseguin St-Emilion 2011
70% merlot, 30% cabernet franc. Fejlődő illatában sok piros bogyós gyümölcs (málna, áfonya, kökény), amit szép hordófűszerek egészítenek ki. Egyensúlyos és harmonikus bor, nem túlextrahált, nem túl tömény. Elegáns, jó inni. Selymes, érett tannin és közepes hosszú finis jellemzi. 6,5 pont

Chateau Saint Poly, St-Emilion Grand Cru 2009
75% merlot, 15% cabernet franc, 10% cabernet sauvignon alkotja a házasítást. Érett vörösborillat, sok erdei gyümölccsel, némi mentolossággal és pici földességgel. Selymes korty, érett tanninnal, semmi túlzó koncentrációval. Ízében némi gombásság, avar, áfonya, szilva, fekete ribizli viszi a prímet. Összetett és hosszú bor. 7,5 pont

Chateau Saint Poly, St-Emilion Grand Cru 2007
Lassan nyíló illat, amelyben először a nedves föld, avar, animalitás és a mediterrán erdő illata jelenik meg, majd aszalt szilvás, áfonyás irányba változik. Ízében medvecukor, fekete ribizli, pici szamóca egészíti ki a fentieket. Arányos, érett tanninnal rendelkező, szép bor, amely még mindig fejlődik. 7 pont

img_3340.JPG


Excellence de Belliard, Margaux, 2012
60%-ban merlot, 40%-ban cabernet sauvignon. Illatában nagyon sok gyümölcs (szilva, hecsedli, áfonya, fekete ribizli) és elegáns hordófűszerek érezhetőek. Elegáns, behízelgő, komplex, rétegzett, komoly bor. Még nagyon fiatal, de már most érezhető a potenciál és az elegancia. Érett tanninok, közepes alkohol, hosszú lecsengés. 8 pont

Excellence de Belliard, Pomerol, 2012
Fajtatiszta merlot buja, tömény illattal. Szivar, tűzkő, aszalt gyümölcsök sora fedezhető fel. Szépen integrálódott alkohol, érett tannin, szép savak jellemzik a bort. Komplex és tartalmas bor, hosszú utóízzel. Nagyon fiatal még, de így is 8 pont.

Excellence de Belliard, Sauternes, 2009
100% semillon, 14,5% alkohollal. Rendkívül gazdag és intenzív illatában édes, érett trópusi gyümölcsök, narancslekvár, aszalt gyümölcsök és édes fűszerek. A korty tömény, gazdag, krémes textúrájú. Magas alkohol és alacsony savérzet jellemzi. A cukor felé billen el az egyensúly. Ízében nagyon gazdag: narancshéj, puncs, papaya, vanília, mogyoró, sok citrus, mangó, maracuja. Nagyon hosszú lecsengés. 8 pont

img_3342.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr757621774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása