Linbrunn Pincészet, Villányi Cabernet sauvignon hordóválogatás 2011

2015. augusztus 22.

img_3860.JPG

A Linbrunn család már a hetvenes évek elejétől termel Villányban szőlőt. 2010-ben 22 hektárra nőtt a termőterület, amivel már érdemes volt piacra lépni. A Linbrunn, nyilván sváb név, amely a tulajdonos édesanyjának a neve. A szóban forgó cabernet sauvignon a Bocorban található. Ezen kívül a Remete dűlőben, a Gesztenyésen, a Hajdúson és a Lajoshegyen is található ültetvényük.


Mély, szinte fekete színű bor. Illata intenzív, mentolra, szantálfára, csokoládéra, kávéra, karamellre, aszalt szilvára és fekete ribizlire emlékeztet. Mindezeket hecsedli és vanília egészíti ki.
A korty fajsúlyos, lehengerlő, tömör és nehézkes. Magas alkohol, nagy test, visszafogott savak és érett, nagy mennyiségű tannin alkotja. Sok érett, vagy túlérett fekete bogyós vezeti a gyümölcsöket, amelyek közé aszaltak is vegyülnek. A hordó határozott, de nem túláradó. A tömör szerkezetű bor jól felveszi a pörkölt fa adta aromákat. Utóízében a hordó mentolos és cédrusos aromái uralkodnak. Szép bor, de kevesebb alkohollal és koncentrációval még elegánsabb lenne. 7,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr757719770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása