Bordeaux-i dupla

2015. szeptember 14.

20150910_144305.jpg

Château Deyrem Valentin, Margaux, Cru Bourgeois, 2011
A jelenlegi tulajdonos, Jean Sorge, a családi örökséget vette át, amely az 1730-as évekig vezethető vissza. A bor fele merlot, 48% cabernet sauvignon, 1-1% petit verdot és carmenere. A 30 éves ültetvényről kézzel szüretelnek, a 10000 tőke / hektáros térállás nem is nagyon enged mást. A bor 15 hónapot volt francia hordóban, amelyeknek harmada volt új fa.
Mélyvörös színű. Nem túl intenzív illatában némi mozgatással erdei gyümölcsök és földesség fedezhető fel. A korty közepes savakat és testet mutat. A tanninszerkezet nem tökéletes, picit zöldes érzetet is felfedeztem. A régióra jellemző aszalt szilvás, málnás, piros ribizlis, szedres jegyek vezetik az ízt, diszkrét hordóaromákkal. Közepesen hosszan marad a szájban. Kár a tanninért… 5,5 pont

Château La Bridane, Saint-Julien, 2012
A birtok közel 300 éve a Blancan és Saintout családok tulajdonában van, mint független termelő.
45% merlot, 40% cabernet sauvignon, 10% petit verdot, 5% cabernet franc alkotja a bort. A többször átválogatott szőlő préselés után cement és acéltartályban erjedt, majd 15 hónapot volt hordóban, amelyből 30% volt új.
Nem harsogó illat, viszont szépen bontakozik ki a fekete ribizli, szilva, földesség, erdei gomba, sült hús elegáns elegye. Érett tannint érzek, a közepesnél nagyobb test és lendületes savak mellett. Elegáns bor, amelynek ízét szilva, cassis, szeder, vargánya és édes hordófűszerek vezetnek. Közepes lecsengés. Szép bor! 7 pont

Köszönet a kóstolóért a Le Gourmet de Bordeaux csapatának!

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr457786802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása