Bussay pinot sor!

2015. október 17.

12170304_1201792283171070_947370711_n.jpg

Korábban nem sok élményem volt a Bussay borokkal, ami elsősorban az én hibám. Valamiért kimaradt a számomra könnyen elérhető borfolyamból és nem vettem a fáradtságot, hogy utána menjek a kérdésnek. A közelmúltban azonban rövid időn belül többször is a pinot noirjukba botlottam, amit nem bántam meg. A Bussay László hagyta űrt a lányai, Dorottya és Bianka igyekszik betölteni.

A Borjour tematikus rendezvényén több évjáratot is megkóstolhattam a pinotból, amelyet dr. Bussay Dorottya mutatott be.


Bussay Pinot noir 2013
Nagyon visszafogott illat, amely némi mozgatással pici kandiscukor, füge, szegfűszeg, szeder sort mutat. Vibráló savak, izgalmas szerkezet, férfias, kissé talán még rusztikusnak ható bor. Ez talán a fiatalságának tudható be. A kortyot sok édes fűszer jellemzi, közepes test és hossz. Azt várom, hogy a palackos érlelés következtében kisimuljon és sokkal harmonikusabb legyen a bor, mert a potenciál benne van. Most 5.5 pont.


Bussay Pinot noir 2012
Narancsba hajló, világos piros színű bor. Közepesen intenzív illat, amelyben minden megvan, ami egy izgalmas pinotban kell: földesség, gomba, szilva, hecsedli, szeder, sós-füstölt sonka.
Jó arányok, lendületes savak, szép lecsengés. Könnyed, de nem vékony bor. A korty közepe kissé üres. Összességében intenzívebb, tömörebb, gazdagabb, mint a 2013-as. 6,5 pont


Bussay Pinot noir 2010
Intenzív illatában, édes, kandírozott gyümölcsök és édes fűszerkészlet. Pici avar és vargánya teszi igazán fajtajellegessé. Egyensúlyos és tartalmas bor, lendületes savakkal. Visszafogott alkohol és bársonyos tanninkészlet jellemzi. Sok hordófűszer. Érett gyümölcsök sora. Picit rövid a lecsengés, de a szájban tűzijáték. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr67970519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása